4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου σας προσκαλεί και φέτος στο Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στο Νεοχώρι και μεταξύ 17 Ιουλίου και 15 Αυγούστου!

Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι στον Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Νεοχωρίου μετά τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία με δημοτική μουσική με τους παραδοσιακούς οργανοπαίκτες του χωριού μας, το Νίκο Τζουκόπουλο στο κλαρίνο και τον Κώστα Παπαθανασίου στα πλήκτρα.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου και ώρα 11.00πμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους με θέμα “Καλοκαίρι 2015 – Νεοχώρι, Το Χωριό Μας” με τους ζωγράφους και δασκάλους του Εργαστηρίου Τέχνης και Πολιτισμού “Πολύτεχνο”, Αθηνά Γεράση, Δημοσθένη Τσίντζα και Χαρά Ευδαίμων. Η εκδήλωση λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νεοχωρίου και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν σχέδια με θέμα το χωριό μας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων.

Στις 5-7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μουσικοθεατρική παράσταση “Ψάχνοντας Την Ειρήνη” από το Θεατρικό Εργαστήρι Καρδίτσας Τέχνης Παίδευσις. Για τρεις ημέρες θα ψάχνουμε την Ειρήνη του Αριστοφάνη “σήμερα” με τα παιδιά του Νεοχωρίου. Θα συζητήσουμε μαζί τους προκειμένου να αντιληφθούν τα ειρηνικά μηνύματα που προβάλει ο Αριστοφάνης μέσα από τις αλληγορικές του εκφράσεις (5 και 6 Αυγούστου 6-9μμ Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νεοχωρίου) και μετά θα δημιουργήσουμε παράσταση που θα παιχτεί στο θέατρο του Βοτανικού Κήπου (7 Αυγούστου και ώρα 8.00μμ)

Περίληψη

Ο ήρωας του έργου, ο Τρυγαίος, είναι ένας καλοκάγαθος Αθηναίος αμπελουργός, που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος, στον καταστροφικό πόλεμο μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών. Στην απελπισία του, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ζουζούνι, ώστε να καταφέρει να πετάξει ψηλά στους θεούς και να τους ζητήσει να φέρουν πίσω την ειρήνη στη γη…
Όταν, τα καταφέρνει και φτάνει τελικά στον Όλυμπο… τα πράγματα, δεν είναι τόσο απλά, όσο τα φανταζόταν. Η Ειρήνη, έχει φυλακιστεί από τον Πόλεμο.
Θα τα καταφέρει άραγε ο ήρωας μας να φέρει πίσω στη Γη την ΕΙΡΗΝΗ;
Ένα διαχρονικό έργο που μιλάει, για τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου αλλά και για την σημασία της Ειρήνης, στις ζωές των ανθρώπων. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, επενδυμένη με όμορφα τραγούδια, κουστούμια και σκηνικά που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους!

Tο Σάββατο 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Αντάμωμα Νεοχωριτών με δημοτικά τραγούδια στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης, Έρευνας & Ενημέρωσης Νεοχωρίου. Η ορχήστρα αποτελείται από τους Βασίλη Μπακαγιάννη (Κλαρίνο), Κώστα Κρομμύδα (Τραγούδι), Λίτσα Μπρέλα (Τραγούδι), Γιάννη Ζώτο (Βιολί), Κώστα Ζώτο (Λαγούτο-Τραγούδι), Αντώνη Τσίτρα (Κιθάρα), Κώστα Παπαθανασίου (Πλήκτρα). Η δημοτική βραδιά ξεκινάει στις 9.00μμ και η είσοδος είναι 2€. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά. Επίσης θα πραγματοποιηθεί πλούσια λαχειοφόρος για την ενίσχυση του συλλόγου.

Tο Σάββατο 15 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Ρεμπέτικη Βραδιά στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης, Έρευνας & Ενημέρωσης Νεοχωρίου. Η ορχήστρα αποτελείται από τους Φάνη Οικονόμου (Μπουζούκι-Τραγούδι), Ντίνο Οικονόμου (Κιθάρα-Τραγούδι), Κώστα Κουτσιαλή (Ακορντεόν). Η βραδιά ξεκινάει στις 9.00μμ και η είσοδος είναι δωρεάν. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Παραδοσιακή Εκδήλωση στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Νεοχωρίου μετά τη Θεία Λειτουργία σε συνεργασία με τις γυναίκες του χωριού. Θα προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα.

Αθλητικές Δραστηριότητες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου σας προσκαλεί στους αγώνες PING PONG και ΔΗΛΩΤΗΣ που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Αυγούστου και ώρα 3.00μμ (PING PONG) και την Κυριακή 2 Αυγούστου και ώρα 11.00πμ (ΔΗΛΩΤΗ) στο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νεοχωρίου. Οι αγώνες γίνονται υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, τη συμβολή του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.) και το χορηγό των αγώνων Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ.

Έπαθλα

Ping Pong Ανδρών & Γυναικών
  • Οι 3 πρώτοι νικητές θα κερδίσουν ποτά από το τραπέζι τους στο 3ο Αντάμωμα Νεοχωρίτων το Σάββατο 8 Αυγούστου.
Ping Pong Παίδων
  • 1ος Νικητής: 1 Ρακέτα
Δηλωτή (Ζευγάρια-Εγγραφές 2€)
  • 1ος Νικητής: 60€
  • 2ος Νικητής: 30€
  • 3ος Νικητής: 16€

Σε όλους τους νικητές θα απονεμηθούν μετάλλια από τον αθλοθέτη των αγώνων Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την ώρα έναρξής τους από τη γραμματεία παρουσία των διαγωνιζομένων.

Πληροφορίες – Εγγραφές (20-31 Ιουλίου)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6946476683 (Vodafone) και 6971670460 (What’s Up)
E-Mail: psnneoxoriou@gmail.com
Site: www.psnn.gr


Κάντε κλικ πάνω στην αφίσα για να την προβάλλετε σε μέγιστη ανάλυση.

Leave a Reply